Sunday 23 November 2014

BORSKA TURISTIČKA ORGANIZACIJA NAGRAĐENA U LESKOVCU

Na sedmoj po redu Izložbi suvenira i turističkih publikacija ”Leskovac 2014.” koja je održana 13 i 14. novembra u Leskovcu, Turistička organizacija “Bor” osvojila je dve nagrade.
110_5377mala
U kategoriji “Višelisna turistička publikacija do 50 stranica” borska Turistička organizacija okitila se bronzanim odličjem, dok je u kategoriji “suvenir” tematskom kolekcijom suvenira “Borsko jezero” autora Lenke Matić, osvojila mesto vicešampiona.

SAJT1
Izložba na kojoj je učestvovalo više od 50 izlagača iz Srbije, Bugarske, Crne Gore i Makedonije priređena u holu Leskovačkog kulturnog centra, dok su radni sastanci i stručna predavanja održani u hotelu “Vlasina” na obali jedinstvenog Vlasinskog jezera.

Izložbu su svečano otvorili Žikica Nestorović, direktor Turističke organizacije Leskovac, i Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.
- Veliki broj izlagača potvrđuje značaj turizma kao pokretača oporavka ekonomije i povećanja zaposlenosti. Manifestacije poput Roštiljijade i Karnevala, ali i Sajma zimnice i ajvara deo su tradicije našeg naroda, ali i moćno sredstvo da se zainteresuju turisti za posetu Leskovca - rekao je tom prilikom gradonačelnik Leskovca.
110_5342SAJT2
U konkureniciji za nagrade su bili eksponati u devet kategorija koji su izrađeni u prethodne dve godine. Titule najboljih pripale su Turističkoj organizaciji Kraljeva za jednolisnu turističku publikaciju “Odmor na selu”, Vršcu za višelisnu publikaciju “Banatske đakonije” i najbolju publikaciju na preko 50 strana “Lekovito blago Vršačkih planina”.

110_5380SAJT6
Za najbolji suvenir proglašena je boca islikana motivima devojke u narodnoj nošnji dok je u kategoriji najboljeg upotrebnog predmeta pobedila čačanska haljina sa motivima Ovčarsko-kablarske klisure i ešarpa sa motivima srednjevekovnog nakita. Najbolju turističku fotografiju “Kragujevačka dešavanja - Trpeza” uslikao je Zoran Petrović, a razglednice grada Niša proglašene su za najoriginalnije dizajnirane. Prvu nagradu za kratki turistički film dobila je Subotica za film “Dobrodošli u Suboticu i Palić”.

110_5384SAJT5
Treba svakako naglasiti da je Turistička organizacija “Bor” jedan od najuspešnijih učesnika ove sve značajnije Izložbe, jer je u proteklih sedam godina osvojila - sedam nagrada.
Tekst i foto:Bora Stanković

No comments:

Post a Comment